Jezelf prettig voelen? Bel 06 – 38 01 66 62

Challenge?!

Als je regelmatig de berichten op Facebook bekijkt dan komen er allerlei reclame boodschappen bij je binnen. Meestal gebaseerd op de sites die je op internet hebt bekeken. Tenminste dat valt mij op. Ben ik op zoek naar een bikini voor de zomer; dan volgen er advertenties van Bon Prix of Wehkamp aan de zijkant van mijn Facebookpagina.

Ik heb, als ondernemer, een paar keer meegedaan aan een challenge. Vaak zijn deze challenges gericht op het verder brengen van beginnende ondernemers. Het in kaart brengen van je dromen en hoe je die wilt gaan bereiken. Wat je belemmert om de dromen te gaan waarmaken. Vervolgens is het de kunst om die belemmeringen om te zetten in mogelijkheden. In kaart brengen, aangaan, helen en doen. Dat zijn volgens mij wel 4 kernwoorden van deze challenges.

Het is misschien wel vergelijkbaar met het ontdekken van wie je nu eigenlijk bent. Er vanuit gaande dat je toe bent aan de ontdekkingstocht naar jezelf. Wanneer je dan zover bent, dan wil je ook graag direct weten wie je bent. Oplossingsgericht aan de slag. Logisch. Zo zitten we als mensen in elkaar. Maar we vergeten dat het jaren heeft gekost om tot dit punt te komen, het punt om te gaan herontdekken wie je nu eigenlijk bent. Want wat heeft jou tot dit punt gebracht. Wat was de druppel die voor jou de emmer deed overlopen.

Belangrijk in het ontdekken van jezelf is weten hoe je op dit moment in het leven staat. Op het terrein van je thuissituatie, je werksituatie. Hoe jij het leven ervaart. De zin van het leven. Hoe je je lichamelijk voelt. Nagaan hoe jij je in bepaalde situaties voelt. Waarom je dingen wel of niet doet. Wat voor gevoel dat geeft. VOELEN! We vergeten vaak of weten niet meer hoe we moeten voelen. Het kan ook zijn dat we teveel voelen en graag minder voelen.

Tijdens de ontdekkingsreis kom je erachter of je hoofd of je hart regeert. Je komt er achter wat bij je past en hoe je dat kunt inpassen in je leven. Waardoor je leert grenzen te stellen en te bewaken. Weet waar je energie van krijgt en wat je energie kost. Bovenal hoe je je energie kunt verdelen gedurende de dag. Tijd voor jezelf nemen. Luisteren naar wat je lichaam je vertelt en dat ook kunnen vertellen aan anderen. Communiceren over wat je voelt en waarom je bepaalde keuzes maakt. Keuzes durven en keuzes kunnen maken.

Heb jij ook het gevoel dat het anders kan? Dat het tijd wordt om eens in kaart te brengen hoe jij je leven kan veraangenamen? Rust in je leven te brengen. Tijd voor jezelf? Hoe jij je kind kunt ondersteunen in zijn sensitiviteit en hem te leren hoe hij daarmee om kan gaan? Toe aan jouw challenge?