Jezelf prettig voelen? Bel 06 – 38 01 66 62

Evenwicht.

Al lopend door het bos kwam mijn voet regelmatig in aanraking met een boomwortel die net boven de grond uitstak. Blijkbaar is mijn evenwichtsorgaan prima in orde want ik viel niet. Mijn enkel zwikte hooguit wat naar links of rechts. Maar toch…

Wanneer jij je dagelijkse leven op orde hebt, kun je prima functioneren. Je hebt energie, je weet wat je energie kost en wat je energie oplevert. Je bent bijna nooit ziek en je hebt het prima naar je zin. Het loopt lekker op je werk, binnen je gezin loopt alles op rolletjes en er zijn geen zorgwekkende ontwikkelingen in de familie of vriendenkring. Kortom het leven is mooi en je voelt je happy!

Het leven bestaat uit bergen, uit dalen en een vlak stuk. ’t wizzilt :) Meestal weet je prima hoe je het dal uit moet klimmen en kom je vanzelf weer op een vlak stuk of nog beter op de berg uit. Heb jij de juiste tools om zelf uit het dal te kunnen klimmen?

Nieuwe situaties, veranderende omstandigheden kunnen je als mens behoorlijk uit balans brengen. Je grenzen kunnen dan vervagen of zelfs verdwijnen. Overeind blijven kost je veel moeite. Bij het minste of geringste hobbeltje op je weg kun je onderuit gaan, zak je terug in het dal. Je voelt je onzeker over de situatie of over jezelf. Je bent aan het overleven. Dat is dan ook vaak te merken aan je lichaam. Je voelt je moe, je bent regelmatig verkouden of zelfs ziek, last van je enkels of knieën, hoofdpijn en migraine zijn aan de orde van de dag. Lichaam en geest zijn nauw aan elkaar verwant.

Overleven zie je ook bij (hoogsensitieve) kinderen. Ze hebben dan klachten als: onverklare hoofdpijn of buikpijn. Psychosomatische klachten worden ze wel genoemd. Dan wordt het tijd om eens te vragen wat er precies zorgt voor deze buik en/of hoofdpijn. De tijd is aangebroken om te onderzoeken wat je kind nodig heeft om van die buik- en/of hoofdpijn af te komen.

Een teken van overleven is ook, heel boos uit school komen of juist dichtklappen. Op school moeten kinderen zich de hele dag aanpassen en dat kost energie, heel veel energie. Boosheid, frustratie, niet bereikbaar zijn… Deze kinderen hebben vaardigheden nodig die ervoor zorgen dat ze niet overprikkeld raken. Vaardigheden die zorgen voor balans in hun jonge leven.

Houd maar eens een weekje bij hoe jij je voelt of hoe jouw kind zich voelt. Welk gedrag vertoon je? Ben jij blij en opgewekt? Voel jij je moe, snauw je tegen de kinderen, je hoort half wat ze zeggen en is alles teveel en wat is er nog veel in het huishouden te doen? Wat zie je bij je kind?

In onbalans? Ik help je graag zodat je je evenwicht kunt bewaren.

Standing on fence http://barnimages.com/