Jezelf prettig voelen? Bel 06 – 38 01 66 62

‘Heppie?! kinderen & emoties’

Ongeveer 2 weken geleden reisde ik af naar Limburg. Ik volgde daar een training om de workshops van ‘Heppie?! kinderen & emoties’ te mogen geven aan ouders, leerkrachten, leidsters van peuterzalen, kortom aan iedereen die geïnteresseerd is in en meer wil weten over kinderen en hun emoties. Mooie laagdrempelige workshops met veel praktische handvatten en tips.

In het kader van emoties en gevoelens heb ik het afgelopen jaar best veel ontdekt over mezelf. Mijn vriendinnen en coach hebben een grote bijdrage aan het proces van ontwikkelen geleverd en doen dat nog steeds. Het erkennen van je emoties en ze ook kunnen toelaten gaat niet van de een op de andere dag. Dat is ook de reden waarom ik deze training een mooie aanvulling vind op mijn opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige. Je weet welke emoties  je regelmatig ervaart, maar wat zit er onder? Doe je er ook wat mee? Benoem je het ook? Wat als je een bepaalde emotie niet ervaart, of niet vaak, bijvoorbeeld boosheid? Op een bepaald vlak heb je dan nog iets te leren. Leren waar je grenzen liggen. Wanneer je geen grenzen hebt, kan men ook niet over je grens gaan, heb je geen reden om boos te worden, toch?

Onze neiging is om de emoties van kinderen te bagatelliseren in plaats van te erkennen. Uitspraken als ‘Het valt allemaal wel mee’ en ‘Stel je niet zo aan’ of ‘Je moet gewoon even wennen’ ontkennen eigenlijk de emotie van het kind op dat moment. Ik was het niet gewend om de emoties van mijn kinderen te benoemen toen ze klein waren. Maar ik ga het wel steeds meer doen. Het maakt ook niet uit hoe oud je kind is. Zien, benoemen en erkennen is voor alle leeftijden. Het is te leren en zo belangrijk!

In de workshops leer je meer over de 4 basis emoties. De 4 b’s. Blij, Bang, Boos en Bedroefd. De basis emoties die je bij je kind ziet, maar ook bij jezelf en je partner. Hoe mooi is het dan als je ook nog kennis op doet over de functies van deze emoties. Tips krijgt hoe je met deze emoties van je kind en jezelf om kunt gaan. Wat je kunt doen als ze in de emotie zitten en daarna.

Het is heel belangrijk om als ouders/verzorgers je kind bewust te maken van zijn/haar emoties. De emoties te benoemen. Ze te laten ontdekken waar ze de emoties voelen en bevestigen dat de emotie er ook mag zijn. Want ook voor het omgaan met emoties geldt, goed voorbeeld doet…

Je kunt een ‘Introductie workshop’ met maximaal 20 personen volgen of een ‘Huiskamer workshop’ gezellig met 5 of 6 buurvrouwen, vriendinnen of collega’s of je volgt een 3-delige workshop waar je iets dieper op de basis emoties in gaat.

Meer informatie over de kosten kun je hier vinden.