Jezelf prettig voelen? Bel 06 – 38 01 66 62

Leven!

Leven! Een kwestie van ademhalen toch? Dan leef je! Makkelijk! Alhoewel…. Niet iedereen ademt even makkelijk. Dus is het leven niet voor iedereen even makkelijk. Het kost soms letterlijk moeite om te leven en te overleven.

Het leven wat ik bedoel heeft te maken met hoe jij je voelt in het dagelijkse leven. In mijn vorige blog heb ik geschreven over overleven. Met leven bedoel ik in dit geval dat jij prettig en zonder al te veel stress je leven leeft. Dat je weet hoe jij met je hoogsensitiviteit kunt omgaan.

Want wie ben jij als je in de ‘levenstand’ leeft? Welke man, vrouw of kind hoort daarbij? Wat zie ik dan? Een vrolijke Frans, met voldoende energie? Met teveel energie? Een man, vrouw of kind dat zich bewust is van zijn of haar hooggevoeligheid! Iemand die weet hoe ze overprikkeling kunnen voorkomen. Deze levenskunstenaars gunnen zich de tijd om te ontladen en op te laden. Zij weten ook hoe ze zich kunnen ontladen en weer opladen. Hebben rusttijd ingebouwd in hun dagelijks leven. Daardoor kunnen zij dealen met onverwachte situaties en gebeurtenissen.

Deze mensen hebben geleerd zichzelf te beschermen tegen de energieën van anderen. Zij zijn zich bewust van hun valkuilen en kunnen daar mee omgaan. Deze mensen houden van zichzelf zo als ze zijn. Ze weten wat ze leuk vinden en wat absoluut niet. Ze weten waar ze graag naar toe gaan en wanneer ze liever thuis blijven. Ook zijn ze zich bewust van hun emoties en gevoelens in hun lijf. De intense beleving die bij hoogsensitiviteit hoort. Ze weten waar ze verdriet voelen, blijheid, vrolijkheid, boosheid en angst en hoe dat tot uiting komt. Hun emoties mogen ook tot uiting komen. Ze hebben hun hoogsensitiviteit geaccepteerd, omarmd. Mannen, vrouwen en kinderen die leven, weten waar hun grenzen liggen en kunnen die ook aangeven.  Zij maken gebruik van hun sensitiviteit en zien het als een kracht. Zij durven te vertellen wat ze voelen en waarom. Zij hebben geleerd om aan te geven wat ze zien, voelen en weten, als het nodig is en ervaren dat het helpt.

Kun je dan altijd in de LEEF stand leven? Alleen maar vrijheid, blijheid, heerlijk gevoel? Nee, het leven bestaat uit hobbelige wegen. Soms komen we zelfs hele bergen tegen. Wanneer jij geleerd hebt hoe jij gebruik kunt maken van je sensitiviteit en alles wat daarbij hoort,  dan kun je ook leven met dat wat er op je levenspad komt. Soms zelfs zorgeloos en intens genieten. Leven voor een HSP-er is mogelijk door het ontwikkelen van een Way of Life die bij hem of haar past.

Wil jij dat ook? Dat kan, bel me voor meer informatie!

 

Photo via Visualhunt.com