Jezelf prettig voelen? Bel 06 – 38 01 66 62

Voorbereiding

Sinterklaas is het land weer uit en ondertussen bereiden we ons voor op kerst 2016. Persoonlijk ben ik me ook aan het voorbereiden.  Voorbereiden op fulltime (kinder)coach en trainer zijn. De opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige, het oefenen wat erbij hoort. Een theekransje organiseren en promoten. Websites aanpassen en updaten. Allemaal voorbereiding. Leuk, intensief, confronterend, het houdt me lekker bezig.

Afgelopen zaterdag hebben we een kerstboom aangeschaft als voorbereiding op de kerstsfeer, tot verhoging van de gezelligheid door de extra lichtjes en  weerspiegelingen ervan.  Helaas was de boom te klein en niet mooi genoeg in de ogen van dochterlief. Kerst is nog mooier dan haar verjaardag en dan kopen wij zo’n lelijke boom. Sinterklaas was al niet gevierd en nu werd haar Kerst ook nog door de neus geboord. Zij ging zo’n armetierig boompje echt niet op tuigen!

De beste optie is dan om maar even niets te zeggen. Te wachten tot de
boze bui is afgezakt. Een ritje op de pony en een moeder die er voor de ‘gezelligheid’ en veiligheid naast fietst, doet wonderen. Bij thuiskomst moesten we toch wel even de kerstspullen van zolder halen waar ze de boom mee op kon tuigen. Hoe een lelijk kerstboompje een mooi kerstboompje wordt (dat klinkt me enigszins bekend in de oren) en voor wat extra sfeer zorgt. Al gaat het daar natuurlijk niet om. Maar dat vergeten we soms nogal makkelijk….

Adventstijd, een tijd van voorbereiding. Een jaarlijkse voorbereiding op kerst. Twee adventszondagen hebben we gehad en er komen er nog twee. Bereiden we ons eigenlijk nog wel echt voor op kerst? De viering van de geboorte van Jezus? Jezus die op aarde kwam voor ons? Om ons te redden zodat wij kunnen deelnemen aan het allergrootste Feest ooit?  Ik niet, besef ik nu…

Eeuwig licht van den beginne
door Jan Groenleer

Eeuwig licht van den beginne,
schitterende morgenster
opgekomen van zo ver
om ons vurig te beminnen,

zie, de witte kaarsen branden
midden in de wintertijd,
omdat Gij verschenen zijt;
licht uit Licht door onze handen.

Licht uit Licht in mensenhanden,
Gij, die ons verschenen zijt
midden in de wintertijd,
zie, de witte kaarsen branden!

(uit: ‘Witte kaarsen’, 1998)